Over Bianca

Bianca ten Thije (voorheen, Bianca Leusink) 1973 is een professioneel kunstenaar. In 1997 is zij begonnen met schilderen en sindsdien heeft Bianca hieraan verschillende kunstvormen toegevoegd. Van schilderijen, beelden en zeefdrukken tot haar eigen kledinglijn, kaartenlijn, wijnlabels, meubels en auto's. Als Bianca er iets in ziet, dan maakt zij het haar eigen met haar herkenbare stijl. Een goed voorbeeld zijn haar shoppers die gretig aftrek vinden bij het publiek. Sinds 2008 heeft zij galeries gehad in Ootmarsum, Enschede en Delden maar sinds begin 2020 heeft zij de beschikking over een prachtig, nostalgisch pand genaamd Landgoed Nettelhorst te Lochem waar zij zowel atelier als galerie heeft laten samenkomen.

Bianca een leven vol kunst

Bianca schildert vanuit haar ziel. Het is iets wat in haar zit en intuïtief naar buiten komt. Zij vindt het belangrijk om unieke kunst te maken. Zij begint bijna altijd zonder schets aan een kunstwerk.

Zij laat haar energie in de verf overvloeien. Hoe meer Bianca schildert, hoe meer ideeën zij krijgt. Aan fantasie en inspiratie dan ook geen gebrek.

Al van kinds af aan is Bianca creatief. Op school blonk zij uit in de creatieve vakken zoals handenarbeid en tekenen. Als zij leraren van toen spreekt dan staan ze er ook niet van te kijken dat Bianca in een creatief beroep terecht is gekomen. In 1998 is Bianca begonnen met schilderen, in het begin heeft zij verschillende materialen en technieken uitgeprobeerd. Met schilderen op doek is Bianca in 1999 begonnen toen Cobra kunstenaar Jan te Wierik haar een groot linnen doek gaf met de opdracht hier een echte “Bianca” van te maken. 

In het begin maakte Bianca voornamelijk gebruik van olieverf maar na 2 jaar is zij overgestapt op acrylverven. Voornamelijk omdat zij niet het geduld heeft om te wachten tot de verf droog is. In 2007  heeft  zij een nieuwe 3D techniek ontwikkeld om verf op linnen aan te brengen en dit voegt voor haar een extra dimensie toe aan haar kunst. Zo is er voor haar nog meer ruimte om zichzelf kunstzinnig te uiten. Dezelfde basisvormen en intensieve kleurencombinaties zijn gebleven maar haar werk is nog levendiger geworden.

Kunst is de bewuste creatie van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid of verbeelding.